Утре (20 февруари) от 15:00 до 16:00 часа по-голяма част от аптеките в град Гоце Делчев ще бъдат затворени. Местните фармацевти подкрепят с това си действие националната стачка на аптеките. 

От 5 февруари 2019 година, фармацевтите, работещи в аптеки, започнаха протестни действия.

Те носят сигнални жилетки върху белите престилки, за да привлекат вниманието на обществеността, че системата убива българските аптеки, потиска оказването на фармацевтични грижи за пациентите, води малките и средни предприятия в аптечния бранш към фалити.

Националната аптечна камара настоя за незабавно свикване на преговори между представители на аптеките и правителството. Към днешна дата цари пълен законодателен и управленски хаос, който по всякакъв начин стимулира монополите в здравеопазването, урежда интересите на големите международни концерни-производители на лекарства в ущърб на българските аптеки и българските пациенти. Аптекарите са против недомисленото въвеждане на четири нови мерки, без правителството и пряко финансово заинтересуваните от тях организации да покрият разходите за тях и да се допитат до нас, като експерти, как е най-ефективният начин за въвеждането им!

В случай, че не бъдем поканени на разговори, част от аптеките в България ще затворят врати за един ден на 20 февруари 2019 година (сряда), предупредиха от Националната аптечна камара още в началото на месеца.

Аптеките в България дават грижа на изстрадалите в годините на прехода български пациенти. В аптеките в България работят фармацевти, завършили образованието си с парите на българския данъкоплатец. Аптеките в България плащат данъци и осигуровки на българския бюджет, на българската здравноосигурителна система, на българската пенсионна система. Именно фармацевтите в българските аптеки са постоянно да нашите баби и дядовци, до нашите родители, до нашите деца, заедно с всички останали специалисти от системата на здравеопазването.

Защо искате да убиете българската фармация? Няма да успеете! – категорични са работещите в аптеките. 

 

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.