От 10 сутринта днес до 15 часа ГКПП – Илинден – Ексохи ще е затворен за всички превозни средства. От 15 до 17 часа ще могат да преминават само леки автомобили и автобуси, от 17 до 22.30 часа блокадата отново няма да пропуска никакъв транспорт.  Засега не сме променили пропускателния режим, остава такъв какъвто беше от началото на седмицата, обясни заместник председателят на Съюза на земеделците в Като Неврокопи.  

EKSOXI

Камиони, тирове, цистерни през граничния пункт близо 24 часа стачниците изобщо не пропускат. От гръцка страна опашката е от над 100 тежкотоварни превозни средства. Толкова са и автомобилите в колоната от българска страна. Някои се ориентират към ГКПП Кулата, където от вчера има споразумение за пропускане и на тежкотоварен транспорт.

ILINDEN EKSOXI

Чакащите шофьори се надяват днес в късния следобед министър Ивайло Московски и областният управител Бисер Михайлов да пристигнат и на ГККП „Илинден“ за да се споразумеят за някакъв пропускателен режим за тирове и камиони и тук, както стана това вчера на ГКПП „Кулата“.

Често пътуващите шофьори настояват да бъде ускорено преминаването през границата и по отношение на бюрократичните формалности. Едни и същи данни и документи им искат както представителите на НАП, така също от митницата и от гранична полиция.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *