Наближава Гергьовден – един от най-обичаните празници от всички жители на Община Гоце Делчев. За съжаление празникът ще е по-различен и няма да могат да бъдат спазени всички традиции, заради опасността от разпространение на COVID – 19. Дни преди празника от Общинския щаб се обърнаха към всички.

Уважаеми съграждани, предстои да отбележим големия празник Гергьовден. Бихме искали да ви напомним, че се намираме в епидемия и да ви призовем да отбележите празника в тесен семеен кръг и да спазвате всички разпоредби. Специално се обръщаме към нашите съграждани от квартал „Комсала“, които по стара традиция отбелязват на 5 май вечерта настъпването на пролетта с трапези на открито, палене на огньове и веселие пред домовете. Тази година това не бива да се допуска. Знаете, че вече имаме регистрирани случаи на COVID -19 в нашия район, което е предпоставка да бъдем още по-внимателни и да не допускаме нарушения на приетите противоепидемични мерки.
Обръщаме се с апел към всички наши съграждани, които възнамеряват да празнуват на 5 май вечерта и на 6 май – отбележете празника в домовете си, в тесен семеен кръг, не приемайте гости и не отивайте на гости, не създавайте предпоставки за разпространение на заразата, бъдете отговорни и пазете себе си, вашите близки и всички останали хора.
Благодарим за разбирането!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *