17 годишната вВ. М. е момичето, прегазено на пътя Дъбница-Хвостяне край Гоце Делчев към 20 ч. в събота. Момичето е от кв. „Кремиковци“ край село Гърмен, това съобщиха на брифинг в Окръжна прокуратура. Сигналът е подаден от преминаващи автомобили. В хода на разследването е установено, че тя се е возела там с автомобил, в който имало още две лица – шофьорът и спътник. Единият е бил от гърменския ромски квартал „Кремиковци“, откъдето е и жертвата. По неясни засега причини девойката е слязла от колата, след което е била прегазена от друг лек автомобил, в който са пътували четирима души.

Вчера бяха задържани и шестимата – двамата спътници на момичето и четиримата, пътували в другия автомобил, който я е прегазил. Четиримата младежи са от Блатска и Хвостяне. Води се разследване за причините, поради които момичето се е намирало на това място в това време. Извършена е аутопсия на трупа, която се очаква да даде яснота по отношение на механизма на извършеното престъпление.

Няма връзка между пътуващите в двете коли. Проверяват се всички версии. Започнали са разпити на свидетели, огледи на автомобилите и на местопроизшествието.

Трябва да бъде изяснено и дали колата, която е преминала през тялото на момичето, се е движела бързо. Там участъкът е прав и предполага по-висока скорост. Установено е, че водачът, който е управлявал този автомобил, е шофирал след употреба на наркотично вещество. След като е прегазил девойката, той не е спрял и продължил да се движи по пътя.

Изяснява се още дали момичето е насилвано преди инцидента, както и дали е заплашвана. Не е ясно дали не е била физически и психически малтретирана.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *