Товарен автомобил „Зил”, транспортиращ букови дърва за огрев с повторно използван превозен билет, е задържан вчера около 20.30 часа от мобилното контролно звено на „ДГС Гоце Делчев”. Проверката е извършена по сигнал до директора на териториалното поделение на ЮЗДП за незаконно транспортиране на дърва от отдел, предвиден за местно население. Горските служители проследяват автомобила, спират го и установяват повторно транспортиране на дърва с един и същи превозен билет, издаден по-рано през деня. Констатирана е и разлика в обема на дървата, описани в билета и реално натоварените в автомобила.ТЪРГ

Извършената справка в регистъра за GPS проследяване движението на превозното средство потвърждава кражбата на дървесина с направени два курса. По случая се води допълнително разследване, което трябва да установи има ли замесени служители на териториалното поделение при извършване на нарушението.

Автомобилът и дървата са задържани. Съставен е акт за нарушение на водача. Вече са изискани писмени обяснения от служителя, издал превозния билет.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.