Председателят на ОбС – Ангел Гераксиев в отговор на откритото писмо: В Ротари клуб има много качествени хора, и ние подкрепяме всяка тяхна безкористна инициатива, но явно имат и членове, които са там с други подбуди!

DSCN1084

„Откритото писмо на Ротари клуб по повод разрушените знаци на кръговото кръстовище на входа на гр. Гоце Делчев е пълно полуистини“, заяви за „Хроника“ председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Гераксиев. В одобрения проект за озеленяване и естетизация на кръговото кръстовище свързан с подобряване на функционалността и визуалното възприемане на пространството, обхващащо транспортния възел и прилежащите му територии, логото и символите не са включени, нито пък одобрявани нито от експертния съвет, нито от главния архитект Георги Скрижовски. Нещо повече, по мнението на арх. Скрижовски, те влошават параметрите за безопасност на движението. В писмото си до председателя на ОбС главният архитект признава, че е бил подложен на натиск от някои членове на клуба знаците да бъдат сложени.
Неврокопчани не са забравили многобройните злополуки, които ставаха в района, а идеята за обезопасяване на кръстовището е още от 2006 г. Още тогава общинските съветници са гласували замяна, твърде неизгодна във финансово отношение за общинската хазна, но в името на безопасността на пътуващите, припомни председателят Ангел Гераксиев. „Осветяването на кръстовището беше идея на Ротари. Те бяха събрали 10 хиляди лева от дарения, а останалите средства вложи общината. В проекта няма предвидени „гъби със знака“ на тази организация. На официалното откриване ги нямаше, но впоследствие изникнаха. Постоянна комисия по законност, обществен ред, транспорт, организация на движението, предложенията, молбите и жалбите на гражданите и конфликт на интереси към ОбС гласува тези знаци да бъдат премахнати и кметът е длъжен да изпълни това решение“ – категоричен е председателят Гераксиев.
„Ротари клуб не са единствената благотворителна организация в Гоце Делчев, но никоя друга не е имала претенции тяхно лого да стои на знакови места в града. В Ротари клуб има много качествени хора, и ние подкрепяме всяка тяхна безкористна инициатива. Но явно имат и членове, които са там с други подбуди“ – коментира още в отговор на Откритото писмо председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Гераксиев.

By hronika

One thought on “Председателят на ОбС – Ангел Гераксиев в отговор на откритото писмо на Ротари клуб Гоце Делчев”
  1. Ми с масони така се живее. Искат да се показват, а не е тайна, че ротари клуб е масонски клуб. Това и малко дете в интернет може да го прочете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *