Със своя заповед Бисер Михайлов – управител на Благоевградска област свика за 8 ноември заседания на новоизбраните представители на местната власт в Гоце Делчев и Хаджидимово.

Общо 29 новоизбрани общински съветници, кметът Владимир Москов и кметовете на селата в общината ще положат клетва. Ново име сред тях е Елена Сивриева, която на втори тур бе избрана за кмет на село Баничан. На втори тур жителите на село Борово преизбраха досегашния си кмет Георги Найденов. Останалите кметове на села са както в предишния мандат, избрани още на първия тур. Те също ще положат клетва.

В новия местен парламент най-голяма е групата на БСП с 10 общински съветници, седем са представителите на ДПС. По петима съветници ще имат през този мандат местната коалиция ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ (АБВ) и ПП ГЕРБ. Другата местната коалиция ЗНС (СДС, ДБГ, ВМРО – БНД, ССД) успя да вкара в ОбС двама съветници.

От 29 местни старейшини само пет са жени. Правото да открие първото заседание се пада на адвокат Валя Рупчина, която е най-възрастна. На заседанието си общинските съветници трябва да изберат и председател на Общинския съвет.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *