В рамките на събитието бяха представени магистърските програми на Стопански факултет към СУ

Представители на Софийския университет, местните власти и бизнеса се събраха на среща дискусия в Международния образователен бизнес център в град Гоце Делчев, за да обсъдят темата „Бизнесът и образованието – ръка за ръка“. Повод за срещата беше стартът на партньорството между Софийски университет и Лидер Академия – Гоце Делчев за развиване на съвместни образователни дейности, а срещата води един от основателите на Академията – Андрей Илиев.

На събитието присъства кметът на община Гоце Делчев г-н Владимир Москов, деканът на Стопански факултет доц. д-р Атанас Георгиев, проф. д.ик.н. Георги Чобанов и доц. д-р Александър Николов от същия факултет. Гости на срещата бяха предприемачи, представители на бизнес асоциациите, общественици и местната власт от общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.

Темата за продължаващото и достъпно качествено висше образование и дискусията „Бизнесът и образованието – ръка за ръка“, особено в контекста на условията на световна криза, в която живеем, предизвикаха емоционален разговор, в който г-н Москов изрази увереност, че „с конкретните усилия на всички общини ще успеем да надградим това партньорство и вярвам, че ще се получи.“

От своя страна доц. Георгиев поздрави присъстващите и сподели: „Горд съм, че нашият факултет е избран от лидерите на региона отново да бъде техен образователен партньор. През последните години темата за предприемачеството е особено актуална за нас. Много активно развиваме специални програми за следдипломна квалификация, а наскоро открихме и нарочна магистърска програма.“

В рамките на дискусията бе представен успешният пример на Стопански факултет, както и актуалните магистърски програми. Особено внимание предизвика магистратурата „Бизнес администрация – управление и предприемачество“, към която още отсега проявиха интерес представители на местните общини и водещи предприемачи от града.

 „Магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“ е подходяща за бъдещи предприемачи, собственици и мениджъри в малки и средни предприятия, потенциални наследници на фамилни фирми, както и учители по предприемачество. Тя поставя фокус върху успешното идентифициране нови възможности, оцеляването на бизнеса, развитието на иновации, интернационализацията, растежа и успешното унаследяване на бизнеса“, заяви във видеоконферентна връзка проф. д-р Десислава Йорданова, директор на програмата.

По-рано по темата се изказа и Иван Биларев, собственик на Uva Nestum Wine & SPA и член на УС на Съюза на предприемачите в града. Той изрази задоволство, че в Гоце Делчев ще има присъствие на най-авторитетния университет в България. „Партньорството между Стопански факултет и Лидер Академия за развитие на съвместни образователни дейности за продължаваща квалификация и магистърско обучение на територията на Гоце Делчев е ключова стъпка към задържането и кариерната реализация на младежите в региона. Като предприемач подкрепям инициативата и очаквам първите възпитаници да станат наши нови, квалифицирани и мотивирани за работа служители и колеги, партньори в бизнеса“, допълни той.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *