Наказват студента Кезим Медев от село Огняновo, който разкри скандална практика за оценяване oт преподавател в УНСС. Това реши Ректорският съвет на университета. Причината, която се посочва – уронване на престижа на учебното заведение. Оценките, писани на студентите за празен лист, няма да бъдат анулирани, защото според ръководството на УНСС са от текущ контрол през семестъра.

За преподавателката професор Соня Докова санкции няма да има, тъй като тя още от вчера не е член на преподавателския състав на УНСС, а е излязла в пенсия.

Студентът е наказан с предупреждение за изключване, каза ректорът на УНСС, проф. Стати Статев, на нарочната пресконференция.

Скандалът гръмна, след като Кезим Медев сигнализира, че второкурсници в Университета за национално и световно стопанство са получили тройки и четворки, въпреки че са предали празни работи на писмен изпит. По негови твърдения, останалите му колеги, които наистина са писали по темата, са били скъсани.

„Поканихме колегата Медев, той изрази своето желание да продължи да се учи и да работи за подобряване на качеството на учебното заведение и изрази съжаление, че се е получило така. Може би това повлия да не отидем към първоначалната нагласа за налагане на най-тежкото наказание и в двата случая. Ситуацията ни принуди в единия случай да не можем да наложим наказание, тъй като проф. Докова е депозирала молба за пенсиониране, а в другия – да го смекчим, защото студентът изрази съжаление, че не е спазил вътрешнонормативната уредба да се обърне към някоя от институциите ни“, коментира още ректорът на УНСС. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *