За първи път в историята на честванията по повод Освобождението на Неврокоп, в града пристига държавен глава, съобщи кметът Владимир Москов. Президентът Румен Радев е приел поканата и пристига утре за кулминацията на тържествата, които започнаха от вчера и ще продължат до идния понеделник.

С президента ще пристигне и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. След полагането на венци пред паметниците на всички исторически личности и герои, свързани с Освобождението на Неврокоп и заупокойната молитва и благодарствен молебен в храма „Св.Св. Кирил и Методий”, празничното шествие под съпровода на гвардейски духов оркестър ще тръгне от площад „Гоце Делчев” към паметника на загиналите във войните на ул.“Ал.Стамболийски“. На площад  „Македония“ националната гвардейска част ще представи спектакъла „Искри“. Празничната вечер ще продължи с тържествена заря и концерт с участието на артисти от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

„Призовавам гражданите да излязат, да отбележим подобаващо празника на нашия град и да си припомним за всички достойни българи, загинали за свободата му“ – каза още кметът Москов.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.