Президентът на Република България Росен Плевнелиев издаде Указ № 104, чрез който постановява наименуването на новосъздаденото населено място на територията на община Гоце Делчев – Попови ливади. Изпълнението на указа e възлoжено на областния управител на област Благоевград и на кмета на община Гоце Делчев.

Решението за създаването на новото населено място Министерският съвет взе в края на месец май. Село Попови ливади  всъщност е любимата на поколения неврокопчани курортната местност “Попови ливади”. Тя е обявена за планински курорт с регионално значение още през 1967 година.

За да се направи тази административно-териториалната промяна, инициативата е на местната власт по настояване на собственици на вили и хотели в курортната местност, като Общинският съвет в Гоце Делчев в края на месец юли 2014 година взе решение.

Към момента около 60 души живеят постоянно там. В курорта има проблеми с редовното водоснабдяване, особено през зимния период. Другият проблем е подаването на електроенергия.

Село Попови ливади, ще има право както всяко населено място в България, да кандидатства за европейски средства за подобряване на инфраструктурата.   Едни от основните проблеми, които се надяват да решат от община Гоце Делчев е да се изгради канализация и да се подобрят условията за отдих в новото село в Пирин.

HIZA ВИЛА 1 ВИЛА ПОПОВИ ЛИВАДИ.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *