От вчера на обед през ГКПП Илинден – Ексохи преминаването е възможно само пеша. Единственият компромис, който направиха организаторите на контраблокадата на българска територия, беше за лек автомобил, превозващ урната с праха на кремиран гръцки гражданин, починал в България.

DSCN4789 DSCN4793
„Няма да променим условията си за вдигане на контраблокадата, достатъчно търпяхме“ – категорични са превозвачите от колоната, която се е образувала на пътя до ГКПП Илинден. С предложение да отворят пътя за два часа, при тях тази сутрин са били стачкуващите гръцки фермери. Това условие не е прието от превозвачите, които държат всички трактори и друга селскостопанска техника да се приберат от ГКПП Ексохи и гръцките земеделци да не пречат на нормалното преминаване.

DSCN4787
100 пакета храна и вода подготвя днес за чакащите шофьори, която по обед ще бъде раздадена от служители на общината, съобщи кметът на Гоце Делчев – Владимир Москов. Това е втора акция, с която местната власт подкрепя шофьорите от цялата страна, които са принудени да чакат с дни на границата, заради протеста на гръцките земеделци.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *