С новината, че целевите 600 000 лв. за сектора по инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ са получени в сметката на общината и от там са изпратени в здравното заведение, започна публичното обсъждане на проекто – бюджета за 2021 година на община Гоце Делчев. Кметът Владимир Москов благодари за съдействието от страна на управляващите, на общинските съветници от всички политически сили, на народните представители и лично на лидера на ГЕРБ Никола Джингаров за получаването на тези допълнителни средства чрез правителствено постановление.

На обсъждането на проекта за бюджет присъстваха кметът на общината Владимир Москов, директорът на Дирекция „Финансово-счетоводни дейности“ Йорданка Ендрева, главният счетоводител на общината Антоанета Пенкова, Асан Имамов – началник отдел „Местно икономическо развитие и проекти“ и председателят на Общински съвет Гоце Делчев – Димитър Балтаджиев.

Очакваният общ размер на бюджета за 2021 г. възлиза на 35 318 000 лв. без преходния остатък на 31.12.2020 г. От тях приходите с държавен характер са 26 818 000 лв., а тези с общински характер – 8 500 000 лв., като от тях собствените приходи на общината се очаква да бъдат 6 280 190 лв. Заради пандемията, планираните местни приходи се очаква да бъдат с 19 % по-ниски в сравнение с тези в бюджет 2020 г. Причината са намалелите постъпления от наеми на общинска собственост, както и от такси за детските градини и яслата. Осигурени са средства за нормалното функциониране на всички дейности на територията на общината, за изпълнението на целеви ремонти, както и за реализирането на европейски проекти. До 15 януари проекто-бюджетът е отворен за обсъждане. Всеки може да направи предложение или препоръка, да изкаже мнение и становище по бюджета за следващата година. По закон той трябва да бъде гласуван от Общинския съвет най-късно до 15 февруари 2021 година.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *