VODOPROVODОт следващата седмица ще започне работата по одобрения проект на общината за подмяна на водопроводната мрежа на улици в гр. Гоце Делчев. Проектът е на стойност 1 милион 008 170.64 лв., финансира се от Предприятието  за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към Министерството на околната среда и водите. Кметът на Владимир Москов уточни, че в рамките на този проект ще бъде извършена подмяна на водопроводната мрежа на 15 улици на територията на град Гоце Делчев с обща дължина 4333.46 м. Ще бъдат извършени изкопни дейности, полагане на водопроводни тръби, пясъчна подложка, детекторна лента и обратно засипване с уплътняване. Предвижда се също да бъдат монтирани и необходимия брой пожарни хидранти и спирателни кранове.

 

15-те улици, части от които са включени за подмяна на водопроводната мрежа са: „Енос”; „Шар планина”; „Даме Груев”; „Завоя на Черна”; „Щип”; „Добруджа”; „Одрин”; „Кирил и Методий”; „Самуил”; „Стойо Льондев”; „Струга”; „Сливница”; „Ал. Стамболийски”; „Димо Хаджидимов”; „Петър Сарафов” и „Мидия”.

 

Основната цел на проекта е да бъде подменена водопроводната мрежа на улици, които са включени в одобрения проект на община Гоце Делчев „Зелена и достъпна среда на гр. Гоце Делчев”, който се финансира по ОП „Регионално развитие”.

 

Във връзка със започващита подмяна на водопроводната мрежа, община Гоце Делчев ще информира своевременно жителите на съответните улици за предстоящи прекъсвания на водоподаването.

Следете графика на страницата на вестник Хроника в интернет и Фейсбук, за да си спестите неудобствата, ако живеете на тези улици.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *