Не се потвърдиха изнесените факти в уведомително писмо от сдружение „Балкан” за възпрепятстване дейността на местни дърводобивни фирми от страна на юрисконсулта в „ДГС Гърмен” Марин Хаджиев, съобщават от пресофиса на Югозападното държавно предприятие. Това показа разпоредената от директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов проверка по случая. В продължение на два дни комисията разгледа значителен обем документи и излезе със следните констатации:

От 29 местни фирми, подали заявления за добив и покупка на дървесина, 8 не са допуснати до участие в процедурата поради пропуски в изискуемите доgavel on stack of documents on white backgroundкументи, съгласно чл. 115 от Закона за горите и чл. 38 от Наредбата. Фирма „Риал УУД” – с. Огняново е представила редовни документи и е допусната до участие в търга.
Процедурата по продажба на дървесина е проведена в административната сграда на Централното управление на Югозападното държавно предприятие в Благоевград и въпросният юрист на „ДГС Гърмен” не е бил член на комисията.
Представителите на ЮЗДП са проверили и действащите трудови договори към 14.12.2015 г., от които става ясно, че няма съвпадение на имената на служители и работници от фирма „Риал УУД” и ЕТ „Малин Хаджиев”.
По време на инспекцията са осъществени срещи с всички подписали се под уведомителното писмо от сдружение „Балкан”, като не е потвърдено, че юрисконсултът на стопанството използва работното си място за извършване на частна дейност.

За да се разсеят всякакви съмнения за незаконни практики, директорът на ЮЗДП разпореди още следващата седмица да бъде извършена допълнителна проверка на работата на юрисконсултите в ТП „ДГС Гърмен”.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *