Започна специализирана операция за контрол над тежкотоварните автомобили и автобусите. От днес са засилени проверките на пътя и преди граничните ни пунктове с Гърция, Македония, Сърбия и Турция. Акцията ще продължи до 15 октомври. Освен униформените, в акцията участват инспектори на „Автомобилна администрация“ и криминалисти, информираха от МВР.

Основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси, са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването им.

В проверките ще се включат служители на криминална и икономическа полиция. Те ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.

По време на проверките служителите на Пътна полиция ще следят също за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на републиканските пътища.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *