Във връзка с публикации в регионални издания, в които се твърди, че служителят на ТП „ДГС Разлог” Георги Алуминов „предупреждавал със SMS–и нарушителите за районите на територията на стопанството, в които се извършват проверки”, информираме за следното:

Югозападното държавно предприятие е сезирало Районна прокуратура – Разлог и РУП в града за извършване на проверка на изнесените твърдения в публикациите. Това се налага, тъй като ЮЗДП не е разследващ орган, поради което разчита на съдействие от компетентните органи за изясняване на обстоятелствата, уточняват от там.

По разпореждане на директора на ЮЗДП от горския надзирател Георги Алуминов са потърсени писмени обяснения за верността на изнесените факти и особено на твърдението – подавал ли е SMS–и с информация на нарушителите в горските територии?

143

Вече година и половина добивът и транспортирането на дървесина в района на Разлог са обект на непрекъснат засилен контрол от страна на предприятието. В резултат на въведените денонощни дежурства и засилени мерки по опазване на държавните горски територии незаконните дейности и посегателствата в района са силно ограничени. Мобилизиран е голям човешки и финансов ресурс, проверява се всеки сигнал за нарушения, предприемат се съответните мерки при пропуски и непрофесионални действия от страна на горски служители. Затова за  Югозападното държавно предприятие е изключително важно да се изяснят фактите и обстоятелствата, за които се съобщава в публикациите.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *