Cardiogram Of Heart Beat With Stethoscope, Sphygmomanometer And Heart

Продължава набирането на средства за изключително важната за всички живеещи в района на Гоце Делчев и съседните три общини ангиографска апаратура. От два месеца тече акция за набиране на средства. Част от сумата е събрана, но недостатъчна. По този повод кметът на Община Гоце Делчев и председателят на Общинския съвет се обръщат към жителите на региона.

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА,

Както вече знаете МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев получи разрешение на министъра на здравеопазването да осъществява дейности, свързани с инвазивна и неинвазивна кардиология. Изграждането на инвазивен център в нашата болница вече е факт. От два месеца тече акция за набиране на средства за закупуване на ангиографска апаратура, чиято стойност е 800 000 лева. Тази стойност съвсем не е малка, но няма цена защото спестява време и разходи на жителите от района, а всички знаем, че при инфаркти и инсулти са решаващи първите три часа Срокът за откриване на отделението наближава и не бива да пропускаме тази възможност. Благодарим за отзивчивостта на всички фирми и граждани, които дариха средства. Дарения направиха и четирите общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча. Обръщаме се към тези от Вас, които все още не са успели, а имат желание да помогнат финансово за реализирането на тази изключително нужна инвестиция, особено като се има предвид отдалечеността на региона ни и ограниченото време за животоспасяващи действия при инфаркти и други сърдечни кризи, което е много важно за пациентите. Разчитаме на Вашата отзивчивост както винаги досега!

Банкова сметка на МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев:

Търговска банка Д АД IBAN BG37DEMI92401000087643 BIC DEMIBGSF

С уважение,

ВЛАДИМИР МОСКОВ

Кмет на Община Гоце Делчев

ДИМИТЪР БАЛТАДЖИЕВ

Председател на Общински съвет-Гоце Делчев

И ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Една жена се спъва и пада по време на барбекю. Уверява всички, че е добре (предложили са й да извикат бърза помощ). Казва, че просто се е спънала, защото е с нови обувки. Помагат й да се изчисти и й дават нова чиния. Джейн изглежда малко замаяна, но продължава да се забавлява цяла вечер. По-късно съпругът й се обажда на всички, че жена му е приета в болница (в 18 ч. тя умира). На барбекюто е получила удар. Ако знаеха как да открият признаците на инсулта, може би Джейн щеше да е още жива. Някои хора не умират, но остават в безпомощно и безнадеждно състояние. Нужна ви е само минута да прочетете това:

Eдин невролог твърди, че ако може да лекува жертва на мозъчен инсулт до три часа след настъпването му, той може напълно да премахне последствията от него. Същественото е инсултът да бъде разпознат, диагностициран и след това лекуван в рамките на 3 часа, което е трудно.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ МОЗЪЧНИЯ ИНСУЛТ STROKE: (за англoговорящите) Запомнете първите три букви S.T.R. Понякога инсултът се открива трудно. За съжаление, липсата на знание води до тежки поражения. Жертвата на инсулт може да получи тежки мозъчни увреждания, ако околните не разпознаят навреме симптомите.Сега лекарите твърдят, че ВСЕКИ може да разпознае лесно инсулта чрез три лесни теста: S *(SMILE) Поискайте човекът да се УСМИХНЕ T *(TALK) разговаряйте с човека и поискайте ДА КАЖЕ НЯКОЕ ПРОСТО ИЗРЕЧЕНИЕ (последователно) (напр. Днес навън грее слънце) R * (RAISE) Накарайте го да си ВДИГНЕ ДВЕТЕ РЪЦЕ.

Ако човекът има проблем с КОЙТО И ДА Е от тези прости тестове, извикайте незабавно бърза помощ и обяснете симптомите.Към това сега добавяме четвърти тест – накарайте го да си изплези езика (стегнат „на пръчка”). Ако езикът е отпуснат, ако върви на една страна, това също е признак за инсулт.Един кардиолог твърди, че ако всеки, който види тази информация, я изпрати на 10 човека, има шанс да бъде спасен поне един живот. Останалото е във ваши ръце.“ ❤️

Cardiogram Of Heart Beat With Stethoscope, Sphygmomanometer And Heart

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *