Районната прокуратура в гр. Гоце Делчев е образувала досъдебно наказателно производство срещу братята Карамфил и Стоян Славчеви от с. Баничан. КАМИОНИ Двамата са известни като системни нарушители в района, информират от Югозападното държавно горско предприятие. Производството срещу тях е, че са употребили сила, за да попречат на горския надзирател от „ДГС Гоце Делчев” Дафко Марваков и екополицая към общината Костадин Витанов да извършат проверка за транспортирането на незаконно добит дървен материал.
На 27 август м.г. на черен път в местността Старите лозя, в землището на с. Баничан, при рутинна проверка трима горски стражари от „ДГС Гоце Делчев” заедно с двама екополицаи – служители на общината, се натъкват на съмнителни лица. В опит да предотвратят евентуално нарушение те се разделят на две групи. Горският надзирател Дафко Марваков и единият от екополицаите Костадин Витанов застават в долната част на пътя, където пресрещат нарушителите и спират автомобила им за проверка.
Още със спирането бракониерите излизат от автомобила въоръжени с твърди предмети, наподобяващи палки, и започват да налагат жестоко екополицая. При вида на кръвта по лицето му горският служител Дафко Марваков произвежда 6 предупредителни изстрела със законно притежавания служебен пистолет, като единият от тях ранява в крака Стоян Славчев.
Разследването срещу двамата бракониери е за престъпление по чл. 269, ал. 1 от Наказателния кодекс, се посочва в постановлението на Районната прокуратурата в Гоце Делчев. Той гласи, че “който употреби сила или заплашване с цел да принуди орган на властта, представител на обществеността, частен съдебен изпълнител или помощник частен съдебен изпълнител да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, се наказва с лишаване от свобода до шест години”.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *