С мирен протест и шествие жителите на Гърмен и околните села, страдащи от години от ромски кражби, подкрепени от жители на съседни общини и група рокери от цялата страна,  дадоха срок до 18 юли 124 незаконно построени къщи в ромското гето край село Марчево да бъдат съборени, за което има заповед на ДНСК още от 2011 г. Те изпратиха отворено писмо до всички институции в страната с въпроси и настояване за цялостна проверка. ГDSCN9004DSCN9048ърменци питат как се регистрират хора в квартал извън регулация?

 

DSCN9115

 

Кой, защо и как е докарал до това място, което всъщност е земеделска земя, ток, вода? Защо общината плаща битовите консумативи на ромите живеещи там? Как деца, които не посещават детска градина след това са записани в училище?

В откритото си писмо протестиращите настояват за принудително изгонване на самонастанилите се в т. нар. квартал „Кремиковци“ роми и събаряне на незаконните им къщи. Ако не спазен срокът, на  18 юли – рождения ден на Васил Левски – протестът ще бъде на жълтите павета, обяви Иван Байрактаров от Инциативния комитет.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *