Около 60 полицаи, спасители и неколцина пожарникари преди малко приключиха своя предупредителен протест по улиците на гр. Гоце Делчев. Неврокопските служители на реда се присъединиха към колегите си от цялата страна, които не са съгласни с провежданата „на тъмно“ реформа в МВР. Внесеният в парламента нов закон за МВР засяга социалните им права, свързани с орязване на обезщетенията след пенсиониране, намаляване на отпуските и лоши условия на труд,  заради което масово редови полицаи напускат.

DSCN5243 DSCN5245 DSCN5246 DSCN5247 DSCN5248 DSCN5214 DSCN5215 DSCN5241

За пореден път се прави опит да се вкарат текстове в закона, които бяха спорни още миналата година при големия протест. Отново се посяга се на социалния пакет на служителите и се приема, че тази реформа трябва да мине през орязване на същия пакет. Категорично не приемаме този процес. С новия закон, който е внесен в НС, нищо няма да се промени и не решава нито един от сегашните проблеми, категорични са от  Синдикалната Федерация на служителите в МВР. 

Протестираме с надежда да бъдем чути и разбрани. Народните представители да проявят разум, за да не стигне до национален протест между двете четения. Трудно е да мотивираме хората да ни подкрепят, смятат полицаите. Съществува чиста пропаганда в тая насока, когато полицаите излизат на протест, видите ли, те скачат само за пари! Ние като служители в МВР, виждаме проблемите от вътре, нашата гледна точка е най-обективната, ние имаме експертизата, която знае как да стане реформата, как да функционира министерството по –добре и съответно услугата, която предоставяме на гражданите, да бъде такава, каквато те очакват, обясняват причините и целите на протеста си униформените.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *