Гимназистите от Професионалната гимназия по Механизация на селското стопанство  „Пейо Крачолов Яворов” отбелязаха за поредна година последната сряда на месец февруари като  „Ден на розовата фланелка”. Различните мероприятия проведени в гимназията бяха насочени към намаляване агресията в училище. Гимназията е активно училище с приобщаващо образование и конкретна визия за развитие, място, в което ученици, родители, учители и обществени организации си подават ръка в името на бъдещото поколение.

Глобалният Ден за Анти-Тормоз, известен повече като „Ден на Розовата фланелка” е с нарастваща популярност сред учениците и училищата в страната. През 2012 г. когато за първи път в България се проведе тази инициатива, са откликнали около 30-40 училища, през 2013 г. училищата са се удвоили, а през 2016 г. над 200 училища с над 100 000 ученици са подкрепили деня срещу тормоза в училище.

С различни оригинални инициативи денят на розовата фланелка бе отбелязан днес също в ПМГ „Яне Сандански“,  Първо и Трето ОУ и в други училища на общината.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *