Българската агенция по безопасност на храните e изпратилa до Община Гоце Делчев уведомително писмо за провеждането на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни мероприятия.

  1. От дата 21.07.2016 г. до 24.07.2016 г. включително, от 06.00 до 10.00 часа, ще се проведе третиране на биотопи, обитавани от кръвосмучещи насекоми, съгласно чл.110 ал. 6 от ЗЗР. Третирането се извършва срещу КРЪВОСМУЧЕЩИ НАСЕКОМИ
  2. Подлежащите на третиране терени в общините са както следва:

21.07.2016 г. – община Хаджидимово, община Гоце Делчев

22.07.2016 г. – община Гоце Делчев, община Банско, община Разлог

23.07.2016 г. – община Сатовча, община Гърмен

24.07.2016 г. – община Гърмен, община Гоце Делчев

Ежедневните карти за третиране може да видите на официалната фейсбук страница на община Гоце Делчев.

  1. Препаратът е включен в списъка на разрешените за предлагане на пазара продукти за растителна защита, регистрирани торове и подобрители на почвата и в Регистъра на ветеринарномедицинските препарати, като е извършена селективност според вредителя на културата, съобразен с климатичните особености за периода, начина на приложение, както и с оглед опазване на околната среда.
  2. Препаратът е закупен от фирма „ДЗЗД , БИОВЕТА ЕЪР“ и се придружава с копие от сертификат за качество .
  3. За изпълнител на пръскането е определен със сключен договор с БАБХ София ДЗЗД „БИОВЕТА ЕЪР“

Приготвянето на разтворите и зареждането ще се извършва на работна площадка, намираща се в гр. Гоце Делчев.

В уведомителното писмо се уточнява, че ПЧЕЛИНИТЕ, НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, КАКТО И ПЛОЩИТЕ НА РАЗСТОЯНИЕ 800 МЕТРА ОТ ТЯХ – НЕ СЕ ТРЕТИРАТ!

Снимката с мъртвите пчели е от ФБ профила на Николай Костадинов – пчелар от Гоце Делчев. От протеста на местните пчелари срещу пръскането  нито една институция не се трогна!

МЪРТВИ ПЧЕЛИ

By hronika

One thought on “Пръскането срещу комари в полето над Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово продължава”
  1. Гледам и плача…..Това са нашите деца-така казвам аз,защото съм пчелар.Има Закон за пчеларството,но парите изглежда са над закона–с малка буква з,защото КОРУПЦИЯТА е превзела Законите,няма правосъдие – всичко губи смисъл заради пари.Много жалко …А скоро г-н Бойко Борисов каза,че ще продаваме мед… Кои пчели?Навсякъде,където е разпръснат препарата Цитрол,пчелите излитат от кошерите и не се прибират.ТОЗИ инсектицит прониква през дърво,тухла и бетон-къде да се скрият хората?Къде сте дами и господа от БАБХ?Тази седмица искате ВТОРИ път да пръскате? Спрете това безобразие и се извинете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *