В пълна зала, с много публика и огромен интерес в двата почивни дни, в Гоце Делчев се проведе Националният шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст за 2022 г. “Радвам се, че от няколко години в Гоце Делчев има клуб по джудо, в който нашите деца могат да тренират този красив спорт“, каза Даме Стойков, вице-президент на Федерацията по джудо, който официално откри шампионата. На откриването, присъстваха също кметът на общината Владимир Москов и зам. кметът Богдан Боцев. В знак на признателност от българската федерация по джудо за това, че градът е домакин на това национално състезание, вице-президентът Даме Стойков, връчи плакет на федерацията на кмета Москов и благодари за добрата организация на шампионата, както и за подкрепата на спорта в общината.

В модерната спортна зала „Неврокоп Арена“ на четирите тепиха едновременно, 751 млади джудисти от 47 спортни клуба по джудо от страната се бориха за призовите места в различните категории.

Изключително добре се представиха гоцеделчевските джудисти.

Васил Георгиев и Иван Спиров от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ град Гоце Делчев спечелиха медали на Републиканско първенство по джудо за момчета и момичета, и за юноши и девойки, младша възраст. Момчетата на треньора Иван Разманов взеха сребърно и бронзово отличие в категориите си.

Васил Георгиев от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ град Гоце Делчев спечели сребърен медал в категория до 60 кг. на шампионата при момчетата и момичетата. Отличното представяне на младия джудист Васил Георгиев му донесе титлата Вице републикански шампион на България до 60 кг.

Иван Спиров от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ град Гоце Делчев завоюва бронзов медал в категория 34 кг. на републиканското първенство по джудо за юноши и девойки младша възраст.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *