Първа купа завоюва един от най-популярните и силни клубове по екстремно ендуро в Югозападна България в зрелищните двудневни битки в Three Mountains Hard Enduro Bansko – първи кръг от Републиканския шампионат на България (BG-X Enduro Championship) за 2020 г.

115 лицензирани състезатели взеха участие в надпреварата, която се проведе за 5-та поредна година и се организира от Мото Дружина Банско, Българската федерация по мотоциклетизъм и Община Банско. Те бяха разделени в 5 класа – „Профи“, „Експерт“, „Стандарт“, „Сеньори“ и „Жени“. По изключение заради огромния интерес само за състезанието в Банско бе позволено да участват и нелицензирани състезатели в клас „OPEN“, с което общият брой на участниците надхвърли 150.

Представителят на Ендуро Клуб Корница и председател на клуба Асан Имамов направи страхотен дебют в републиканския ендуро шампионат, като завоюва първо място в клас  „Сеньор“. Това стана благодарение на победата му в първия ден в който се кара 71 км трасе изцяло в горски и пресечени терени, където успя да пресече пръв финалната линия с преднина от 2,04 минути пред втория Георги Дамянов от Мотоклуб „Хард Райдърс“, София. Вторият ден от състезанието в надпреварата на затворено ендурокрос трасе Имамов завърши 4-ти, което му позволи да заеме първото място в крайното класиране за кръга и да спечели първа купа за клуба от Корница в републикански шампионат.

 

Общо 9 лицензирани състезатели на клуба взеха участие в надпреварата, като само един не успя да получи класиране поради технически проблем с навигация. Състезателите на клуба се готвят за участие във втория кръг от шампионата, който ще се проведе на 11 и 12 юли в Горна Малина.

Сдружение „Ендуро Клуб Корница“ е регистрирано през 2018 г. с цел популяризиране на мотоциклетния спорт в пиринския край, особено сред подрастващите. През 2018 и 2019г. сдружението организира едно от най-трудните състезания в България (HARD ENDURO KORNITSA), в които взеха участие над 150 състезатели от България и чужбина. Планираното за 31 май 2020г. тазгодишно издание на състезанието беше отменено заради COVID-19. Мотористите от Корница обаче са амбицирани и се готвят за 2021г., като обещават отново високи нива на адреналин и незабравими емоции за състезатели и публика.   

     

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *