DZANI
В кабинета на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов се проведе първа работна среща по проекта „Зелено бъдеще за нашите деца“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество „България-Македония“.
На срещата присъстваха кметът на община та домакин, кметът на община Берово, Република Македония и членове на екипа по проекта.
Те обсъдиха изпълнението на проекта и най-вече стартирането на строителството и в двете общини през месец август. Целта е в началото на месец септември децата да бъдат посрещнати в обновените по проекта детски заведения.
Договорът за безвъзмездна помощ, чрез който ще бъде ремонтирано ОДЗ „Джани Родари” бе подписан в средата на месец май и е на обща стойност 499 342 евро. Водеща организация е община Берово. Проектът предвижда да бъде извършен ремонт на ОДЗ „Джани Родари в Гоце Делчев и детска градина „23 август” в Берово.
Основните строително-ремонтни дейности, които се предвиждат са насочени към подобряване на енергийната ефективност на сградите на двете детски заведения, а именно: цялостно саниране на сградата на ОДЗ „Джани Родари, подмяна на дограма, поставяне на слънчеви колектори, подмяна на радиатори, на ВиК и ел.инсталацията на сградата, както и газифициране. Проектът е с продължителност 2 години, но усилията и на двете общини ще бъдат насочени към неговото по-скорошно приключване. Бюджетът по проекта, определен за ОДЗ „Джани Родари” е 241312 евро.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *