Първата тръжна сесия за отдаване ползването на дървесина за 2016 г. на Югозападното държавно предприятие стартира в петък – 11 декември. За втора поредна година процедурите по възлагане на добива и продажбата на дървесина за всичките териториални поделения ще се провеждат в централата в Благоевград и офиса в София.
Целта е постигане на пълна прозрачност, публичност и обективност, както и гарантиране на равнопоставеност на фирмите-ползватели. Този начин на провеждане на процедурите отчита препоръките на браншовите организации в горския сектор и е съобразен с указанията на Министерството на земеделието и храните. DYRVODOBIV
За максимално улеснение на фирмите е предвидено желаещите да участват в предстоящите търгове да могат да изтеглят целия набор необходими документи от интернет страницата на ЮЗДП, като стойността за документацията ще се заплаща по банков път. Освен на определените места в Благоевград и София, документи за участие в процедурите могат да бъдат подавани и чрез куриерска служба.
Близо 762 ¬000 кубически метра е предвиденото ползване по годишен план за 2016 г. на Югозападното държавно предприятие. От тях 298 440 куб. метра ще бъдат предложени за продажба на първата тръжна сесия, 1/3 от които са за местни търговци и ползватели, отговарящи на изискванията на чл. 115 от Закона за горите.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *