Момчетата от формациите на „Пирин“ (Гоце Делчев) набор 2002 и 2003-2004 г. получиха бойно кръщение в първия си международен турнир. Това се случи в Драма, където водените от треньорите Димитър Крушовски и Венко Товиров тимове се включиха в петото издание на силна надпревара за подрастващи, където мериха сили със 74 тима предимно от северна Гърция. Сред конкурентите на младите надежди на гоцеделчевци бяха отборите на елитните „Ираклис“ (Солун) и „Шкода“ (Ксанти), както и признати школи като „Академия Кавала“, АЕК (Кавала) и „Академия Драма“.
По-големите футболисти от Гоце Делчев успяха да се класират първи в предварителната група без получен гол като загубата в следващия кръг от „Пандрамайкос“ с 1:0 не позволи на българите да продължат напред и да се класират поне на малкия финал. За това влияние оказаха и показателите на отбора, като българите победиха в последния мач „Филипос“ (Драма) с 2:0, за да фиксират престижното 5-о място в първия си официален турнир, в който взеха участие.
По-малките играчи на „Пирин“ също излязоха първи от своята група. Водените от наставника Венко Товиров, те също тръгнаха добре, но пътя им спря АЕК (Кавала). Решителният момент за българите бе 2 мин. преди края, когато след колективна грешка на гоцеделчевци, съперникът отбеляза единственото попадение в мача, фиксирайки крайното 1:0. Отлично впечатление с представянето си направи Денис Камберчев, който си спечели любовта на местните фенове, които го нарекоха „малкия Стоичков“. На него пък не му стигна 1 т., за да спечели приза за най-полезен играч. По 1 гол не достигна на Ангел Джунов и Кръстьо Банев да станат голмайстори на турнира, а със сърцатата си игра се отличи Ангел Коджебашев.
За радост на треньора им Димитър Крушовски, като най-добър вратар единодушно, с голяма разлика пред останалите си конкуренти, бе определен Стойчо Бунев, а Наско Шопов взе приза за топреализатор в своята възрастова група с 5 попадения.
„Доволни сме от показаното от двете формации на нашия клуб. Имайки предвид, че за момчетата това е първа изява, нямат опит и петото място е успех. Половината от играчите ни бяха с година по-малки от съперниковите състезатели, което също е от значение. Някои от футболистите ни привлякоха симпатиите на публиката и вниманието на специалистите, което не може да не ни удовлетворява. Хубаво е, че има настроение и желание у нашите момчета, което ни прави оптимисти за бъдещето,“ каза Венко Товиров. Същите формации са поканени и за друг силен турнир през този месец в друг гръцки град – Филипи.

Формацията на Венко Товиров

DSCN9187

 

 

 

Малко не стигна на Ангел Джунов (от дясно) и Кръстьо Банев да станат голмайстори в своята възрастова група

DSCN9194
Денис Камберчев получи симпатиите на публиката в Драма и бе наречен от феновете „малкия Стоичков“

DSCN9191
Ангел Коджебашев

DSCN9192

 

 

 

 

За най-добър вратар единодушно с голяма разлика пред останалите си конкуренти бе определен Стойчо Бунев (от дясно), а Наско Шопов взе приза за топреализатор в своята възрастова група с 5 попадения.

DSCN9201

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Формацията на родените 2002 г., водена от Димитър Крушовски

DSCN9202

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *