Всяка година на този ден е пъстро и вълнуващо. По-специален е винаги денят за учениците и учителите от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев, които отбелязват своя патронен празник, с обич и признателност към светите братя. С празнично слово директорът Людмила Дерменджиева посрещна децата и учителите в двора на училището.

Екипът учители на Първо основно училище

„24 май е денят, който събира в себе си миналото и настоящето, за да проправи пътя ни към светлите бъднини. Това е денят, който заема специално място в сърцето на всеки българин от най-ранно детство до дълбока старост. Благодарение на знанието и грамотността народът ни е преодолявал изпитанията на времето и се  е запазил през вековете.

Горди сме, че нашето училище носи името на светите братя Кирил и Методий, които първи отварят вратите за светлината на грамотността.

Горди сме, че нашите ученици са достойни потомци на първоучителите и нищо не може да спре устрема им към познание.

Горди сме, че нашите учители са отдадени на мисията за качествено и иновативно образование и са пример и доказателство, че професията учител е  призвание!

Мили деца,  

Запазете своя ентусиазъм в търсенето и откриването на нови пътища към знанието за живота, за света и за щастието. Не спирайте да учите, да мечтаете и да творите!

Скъпи колеги,

Благодаря ви за любовта и всеотдайните грижи към нашите прекрасни ученици!

Пожелавам Ви да съхраните този възрожденски дух, за да продължавате да разпалвате творческия плам в сърцата им. Бъдете здрави и мъдри, за да бъдат светли бъднините ни!

Уважаеми родители,

Благодарим Ви, за доверието и подкрепата, която ни оказвате в името на общата кауза – щастието на нашите деца. Бъдете здрави и все така близо до децата си, за да преодоляват смело всички предизвикателства на живота! Вярвам, че заедно ще покоряваме нови върхове!

На този ден се прекланяме и пред борбения дух на учителите от Първо, които вече се радват на заслужена почивка след дългогодишния си неуморен труд в училището.

Скъпи колеги, със своята всеотдайност и с високия си професионализъм вие оставихте незаличим отпечатък в сърцето на всеки свой ученик и колега. Вие сте живата история на нашето любимо училище, защото всички ние носим частица от Вашия опит, от Вашето знание, без които днес не бихме работили пълноценно.

Поклон пред всички учители и ученици, настоящи и бивши, които са оставили и оставят  светла диря в историята на Първо!“

От името на педагогическата колегия и от свое име изразявам удовлетворение от достигнатите върхове и през настоящата учебна година, заяви г-жа Дерменджиева и припомни за успехите.

„Училището ни бе отличено от Националния инспекторат по образование със знак за качество и в трите области на инспектиране: институционална среда, образователен процес и управление.

За трети пореден път е наградено със Знак „eTwinning училище“  – и е признато за лидер в сферата на дигиталната практика, електронната безопасност, иновативните и креативните подходи към педагoгиката.

Всичко това е плод екипната работа на всеки един от нас – ученици, учители и родители.

Мили деца, горди сме с  постижения на всеки един от вас!

За мен е чест да връча отличията в  конкурса „Ученик на годината“.

Номинирани от своите учители, за високи постижения в различни области на познанието, бяха 17 ученици от начален и прогимназиален етап.“

Специална грамота получиха:

Михаил Калинов Калинов – 4.б клас;

Цветелина Росенова Амзова – 2.б клас;

Рая Красимирова Кичукова – 4.а клас;

Ивана Цветанова Тричкова – 5.а клас;

Борислава Бориславова Панева – 5.в клас;

Мария Кирилова Димитрова – 3.а клас;

Теодора Владимирова Витанова – 5.в клас;

Ивана Станимирова Сърбакова – 6.а клас;

Деница Владимирова Бацалова – 7.в клас;

Отличието „Ученик на годината“ и еднократна стипендия в област „Природо-математическа“ заслужено отиде при Костадин Илиев Сораджиев от 4.а клас;

„Ученик на годината“ в областта на чуждите езици е Теослав Руменов Кисьов – 4.а клас;

За втори пореден път Габриела Аврамова от 3.а клас е „Ученик на годината“ в област  „Изкуства“;

В област „Спорт“ наградата отива при Рабиа Нафузчи – 3.а клас.

При по-големите ученици „Ученик на годината“ в област „Хуманитарни науки“ в прогимназиален етап спечели Никол Петрова Хаджиева – 7.а клас;

Теодора Стоилова Димитрова, също от 7.а клас е „Ученик на годината“ в област „Природо-математическа“;

Мария Иванова Герова от 5.а клас е ученик на годината в област „Изкуства“

Деана Георгиева Попова – 6.а клас за пореден път е „Ученик на годината“ – област „Спорт“.

И също за пореден път 3.а клас с учители Лина Петкова и Илия Динев са носители на наградата за добротворчество „Златно сърце“ – признание за множеството добри дела и благотворителни инициативи, извършени през учебната година.

Трима ученици от прогимназиален етап са победители в номинациите „Ученик без отсъствия“ и високи постижения в процеса на обучение и възпитание. Почетен знак и грамота получават:

Йоана Иванова Попова – 5.а клас;

София Митева – 6.в клас;

Атанас Стефанов – 6.в клас.

Зад успехите на всяко дете стои поне един възрастен, който е повярвал в него и му е дал криле, за да лети и да мечтае, каза директорът Людмила Дерменджиева и връчи награди за мотивиране на учениците и високи постижения, както и учители, реализиращи успешно иновативните практики в училище на:  Соня Божикова, Елена Спириева, Стойна Москова, Теодора Пашалиева, Величка Чевгънова, Мария Икономова, Гергана Вълчева, Петя Пицева, Веселка Сърбакова, Силва Тричкова, Димитър Агов,  Надка Динева. Грамота за мотивиране и безрезервна подкрепа на ученици получиха също Лина Петкова, Антоанета Киневирска, Димитър Сърбов, Димитър Илиев, Бойко Грошков и Илия Динев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *