10 основни и средни училища, 273 участници в три възрастови групи се състезаваха в седем вида спорт в продължение на четири дни. Поредното издание на Ученическите спортни игри в Гоце Делчев бе закрито днес в спортната зала Неврокоп Арена от кмета на общината Владимир Москов и кандидата за народен представител и доскорошен заместник кмет Богдан Боцев.

В състезанието по футбол най-добре се представи отборът на Първо ОУ във възрастовата група 5-7 клас. Шампионската купа в групите 8-10 клас и 11-12 клас взеха отборите на НПГ.

В мачовете по баскетбол победители са момичетата 5-7 клас от Второ ОУ, в другите две възрастови групи най-добри бяха момичетата от ПМГ „Яне Сандански“. И момчетата 5-7 клас на Второ ОУ в тази спортна дисциплина взеха първо място. Че този спорт е един от любимите в НПГ показаха златните медали в другите две възрастови групи при момчетата.

Отборът по хандбал на Трето ОУ стана шампион във възрастовата група 5-7 клас.

Най-добри във волейбола са момчетата 8-10 клас на ПМГ и момчетата 11-12 клас на ПГ по МСС.

Тенисът на маса е стихия на момчетата 5-7 клас от ПМГ и момичетата, техни връстници от Първо ОУ.  В същата дисциплина отлично се представи отборът на момчетата 8-10 клас от НПГ, а сред най-големите първенци станаха момчетата 11-12 клас от ПМГ.

Най-добрите шахматисти са в Първо ОУ и в ПМГ.

Шампион на канадска борба стана Благой Авдев от НПГ.

Снимки: Гергана Войнова

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *