От понеделник в партера на сградата на общината, в службата „Домашен социален патронаж“ ще започне раздаването на хранителни продукти за социално слаби граждани. Храните са от първия транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от „Фонда за европейско подпомагане на най – нуждаещите се лица“, а раздаването им ще продължи до 03.02.2017 г.
Тази година помощ имат правото да получат, освен лица и семейства, получили целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2015 – 2016 г. и нови целеви групи, уточни за ХРОНИКА директорът на дирекция Социално подпомагане в град Гоце Делчев, Петя Костова.


Това са неосигурени майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане дете до навършване на една година за 2016 г. по реда на чл. 8/1/ от ЗСПД. Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас през 2016 г, както и лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини, и в приемни семейства през 2016 г. Размерът на този транш помощи е 38 килограма хранителни продукти –
брашно, ориз, вафли, компот, спагети, гювеч, месна консерва, захар, картофено пюре.


 

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.