От Регионална здравна инспекция – Благоевград съобщиха, че се преустановяват учебните занятия във всички училища в област Благоевград, считано от 28.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително.

Повече от 40 пациенти с усложнения след прекаран грип са преминали през вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, съобщи управителят д-р Мария Радойкова. Това е необичайно голям брой пациенти. Вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ е пълно към момента.

Веднага след първите симптоми на грипа, главоболие, висока температура и др. е необходимо бързо да се потърси лекарска консултация и помощ тъй като заболяването много бързо прераства в бронхопневмония, препоръча д-р Радойкова. 

От началото на годината в Гоце Делчев се наблюдава драстично увеличение на заболелите от грип. На ден през кабинетите на личните лекари преминават по около 30 души със симптоми на заболяването.

По думите на медиците вирусната инфекция мутира и трудно се влияе от повечето антибиотици. Именно това е и причината да се увеличат и хората с усложнения след прекарано заболяване. Те съветват при съмнение за грип да не преминаваме към самолечение, а да посетим личния си лекар, за да избегнем усложнения.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *