Източник: Фрог нюз 

ТИТЯНОВ К.http://frognews.bg/news_76803/Reket-v-MVR!-Uvolneni-chengeta-sabirat-pari-ot-imeto-na-politseiski-shef

Уволнени и върнати на работа ченгета събират пари от името на висш полицай. Рекетьорите казали, че са пратени от шефа на Главна дирекция „Криминална полиция” Константин Титянов, разкриха пред Фрог нюз потърпевши.

Целият район в Благоевград, Гоце Делчев и София е пропищял. Има бизнесмени, от които се искат непрекъснато пари, оплакаха се засегнати. Един от посетените е предприемач, който държи хотелски комплекс край с.  Огняново.  При него преди време отишъл оперативен работник от РУП- Банско, който му казал: „Титянов ме праща. Каза да му дадеш 10 бона заем”. Човекът, обаче категорично отказал да даде парите. След една седмица в обекта му „кацнали” ченгета, които започнали да проверяват дали има акт 16, както и дали законно си е изградил канализацията. Каква им работата на органите на реда да правят такива проверки, нали това е в компетенциите на други институции, възмутиха се пострадали. След това пратеникът цъфнал пак при бизнесмена, като този път поискал два пъти по-ниска сума. Любопитното е, че въпросният служител бил уволнен за подбудителство за подправяне на документ с невярно съдържание. Служители на МВР твърдят, че имало и втори човек от системата, който действал по същата схема. Става дума за представител на полицията в Гоце Делчев, който преди да бъде върнат на работа лежал 6 месаца в ареста заради сводничество. Има данни, че същият модел на изнудване се прилага и в момента. Кариерата на Титянов започнала в Гоце Делчев в икономическа полиция. Твърди се, че благодарение на политичитески протекции се издигнал до директор на полицията в Благоевград и шеф на ГДКП.

Фрог нюз разполага с имената на потърпевшите и е готов да ги предостави на разследващите, ако преценят, че информацията е важна за тях.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *