19 риболовци от ромския квартал Кумсала в гр. Гоце Делчев и 4 деца се състезаваха в организираното по идея на здравния медиатор Кенан Тюмбелекчиев и неговия помощник Александър Тюмбелекчиев, турнир по улов на риба. На язовира край село Лъжница се събраха повече от петдесет души, за да подкрепят своите фаворити.

DSCN6089

По думите на Александър Тюмбелекчиев за четвърта поредна година тук се събират любители на риболовния спорт, като тази година заедно с бащите си бяха дошли четири момчета, с надежда, следващата пролет те да увлекат още деца в риболовния спорт. Наградите за състезанието са осигурени от Община Гоце Делчев, ЛРС „Сокол“ и един от магазините за ловно-рибарски принадлежности. Специални медали за участието си и хъса да се мерят с майсторите на въдицата получиха Алек Стоянов, Руши Русланов, Евгени Баймаков и Ангел Шабанов.

Сред възрастните с най-добър улов в турнира беше Румен Петелов, успял да събере в кепчето си 14, 840 кг. каракуда, следван от Сали Шабанов с 11, 410 кг. улов и Сашо Славов – закачил на въдицата си 10,880 кг риба. В импровизираното класиране ги последва Емин Манов с 9, 915 кг. риба, Рашко Баймакож  – 8, 565 кг и Сабри Шотев, който успя да улови 6, 920 кг.  По спортменските правила уловената риба от живарниците беше върната отново във водоема.

В ромската махала Кумсала семейства възпитават строго децата си, много редки са случаите дете да не посещава училище, а модерните пороци сред младите хора – като алкохол, цигари, наркотици тук не са толерирани, коментира здравният медиатор Кенан Тюмбелекчиев, който е с педагогическо образование и вече трета година работи с младите хора от местната общност, с подкрепата на Община Гоце Делчев.

Повече снимки от събитието вижте на страницата на вестник Хроника във Фейсбук 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1137128789678512.1073742014.260504067340993&type=3&uploaded=71

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *