Ритуално обрязване на малки момчета от региона организира мюфтийството в Гоце Делчев.  Домакин на събитието на площада в махала „Комсала” беше районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед. На тържеството дойдоха заместник-главният мюфтия на България Бирали Мюмюн, наместник-мюфтията на Благоевград Али Ходжа, имами и представители на джамийски настоятелства в Благоевградско.

Празничната програма, посветена на април, месецът в който е роден пророкът Мохамед, беше открита от районния мюфтия на Благоевград и се проведе под мотото „Учете се от люлката до сетния си час”. Тримата мюсюлмански духовници изнесоха пред насъбралата се аудитория лекция, в която заместник-главният мюфтия анонсира настъпването на нощта Мирадж и призова мюсюлманите да си припомнят събитията, които са се случили в тази нощ и важността им за живота на мюсюлманите. И тази година, вече по традиция за Районно мюфтийство – Благоевград, честването на Култу Доум беше съчетано с извършването на сюнет.

Празничната програма беше закрита от домакина Айдън Мохамед, който отправи молитва (дуа) за здраве и щастие на най-малките мюсюлмани, които бяха обрязани в неделния ден. За всички гости на тържеството беше приготвена празнична трапеза, осигурена от мюсюлманско настоятелство в Гоце Делчев.

снимките са от ФБ профила на Районния мюфтия Айдън Мохамед

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *