Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев стана Футболист на 2019 година. Той изпревари Антон Недялков от Лудогорец и Васил Божиков от Слован, които останаха втори и трети.

ФУТБОЛИСТ НОМЕР 3 е роденият в Гоце Делчев Васил Божиков (Слован Братислава).

„Благодаря на моето семейство и на брат ми, който е тук. Треньорът ми при юношите Димитър Танков. Всички мои колеги от националния и клубен отбор. Благодаря на всички треньори, с които съм работил и продължавам да работя. Благодаря на БФС за възможността за подготовка и хубавите бази. Доктор Бочев на националния отбор. Нашите масажисти, администратора, домакина. Тази награда е за вас. Най-голямата награда е да се класираме на Европейско първенство“, каза Божиков.

ФУТБОЛИСТ НОМЕР 1 в женския футбол е родената в Хаджидимово Евдокия Попадинова.
Най-добрата футболистка събра 51 гласа, а нейни подгласнички станаха Симона Петкова с 33 гласа и Лиляна Костова с 12 гласа. „Огромно удоволствие е за мен да бъда тук. Искам да поздравя всички, които са номинирани. Искам да благодаря на семейството си и на моя приятел, който е тук при нас. За мен този сезон беше много труден, защото беше последен в университета. Борих се с контузия“, каза Евдокия Попадинова.

Снимки: dsport.bg

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *