Страстите около директорското кресло в училището на Хаджидимово продължават с пълна сила. Видно е, че всеки от жителите на граничното градче има своите пристрастия, фаворит или любимка сред трите кандидатки за директор – Вангелия Петрелийска, Заприна Глушкова и Марта Донкова. Нашата читателка Гергана Сарапова изпраща доказателство, изпратено до министъра на образованието и науката, до началника на РУО – Благоевград, до кмета на Община Хаджидимово и до ПП ГЕРБ в гр. Хаджидимово.

 

Ето какво пише тя:
 
Но все още е на лице противоречие. Твърди се, че има депозирана подписка от страна на Вангелия Петрелийска, а вече има доказателства за нея – прикачвам ги като файл.
След като няма такова изискване в условията за конкурса за директор, защо има депозирана подписка в подрепа на определени кандидати?
Как ще коментирате осъществяването на натиск върху определени служители и граждани да се подпишат в документа в полза на Вангелия Петрелийска – настояща част от ръководството на СУ Н. Вапцаров и съответно с влиянието да осъществи такъв натиск?
 
В този имейл съм длъжна да копирам и министерството на образованието. Защото ако се окаже, че определени кандидати подкрепят участието си в конкурса с подписка, а други не са наясно за това условие, то би било нарушаване на закона, по чийто регламент се провежда конкурсът.
 
Ако такава подписка е резолирана от структура на МОН или РУО, както сочи снимковото доказателство, то е налице нов необявен критерий. Това ощетява останалите кандидати в конкурс.
 
Призовавам още веднъж за стриктно следване на законите при провеждането на конкурса за директор, особено при наличието на данни за манипулация.

By hronika

2 thoughts on “Сага за директорското кресло в училището на Хаджидимово – част 3”
  1. Гаргана Сарапова несъществуващ гражданин на Хаджидимово зад това име стои Заприна Глушкова.

  2. До почетен гражданин В случая крадеца вика дръжте крадеца. Защо под това име да не стоят част от колектива или граждани, родители, които са притиснати и безпомощни. Докато по този долен начин се опитвате да се оплювате на директорския стол вярно трябва да седне външно лице. Така може би ще се научите да се уважавате, независимо от позицията на която стоите. А ние сме ви поверили нашите най-ценни същества. Срам за учителската професия. Ето защо децата ни стават все по-големи егоисти. Засрамете се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *