60 пациенти с COVID -19 в местната болница и около 300 карантинирани са последните данни за засегнатите от вируса жители на града и района на Гоце Делчев. Все още голяма част от хората подценяват спазването на дистанция и носенето на маски в закрити помещения. В големи хранителни магазини, заведения на закрито и дори в аптеки се допускат клиенти без маски. Най-често собственици и магазинери се оправдават, че посетителите са засягат, когато им правят забележка за спазване на противоепидемичните изисквания. Търговци и ресторантьори не скриват, че със забележки губят клиенти.

Анестезиолог, млада лекарка от Гоце Делчев и няколко медицински сестри от селата в района са също с положителни проби от PCR тестове от последните няколко дни.

Хората, които спазват мерките са категорични, че ако РЗИ и полицията не започнат да глобяват, ситуацията с разпространение на вируса ще става все по-сложна. 1000 евро е глобата в Южна Италия, ако не носиш маска на закрито, 135 във Франция. 150 евро е глобата в Гърция. 300 лева е санкцията за това нарушение в България.

By hronika

One thought on “Само с глоби заразата с COVID -19 в Гоце Делчев и района може да бъде контролирана”
  1. Много наши близки лежат в болницата с Ковид и се борят за живота си, РЗИ не отчита и не взема никакви реални мерки за ограничаване на заразата. Моля, общинските ръководства на четирите общини да се заемат, и да предприемат нужните мерки, както за ограничаване на заразата, така и за получаване на най-доброто лечение на заразените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *