Полицейски сили се струпват в центъра в село Гърмен.  Има напрежение между българи и роми.

Към 17.30 часа в квартал „ПОСТАДАЛЗаграде“ на село Гърмен е станал скандал между две компании – едната от българи, другата от роми заради силно пусната музика. Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти. Картоиграчите искали другата група да намали музиката, ромите не се съгласили и станало сбиване.

От близкия квартал „Кремиковци“ са се притекли роми с брадви и мотики. След сбиването има ранени. Трима души са приети в болница, а на място има други пострадали.

Кметът на общинския център потвърди за инцидента. „Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи“, каза по телефона кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Според свидетели на инцидента, напрежението започва да ескалира.

Най-тежко е състоянието на бившия полицай Иван Кременлиев. Има и други ранени, но те не са потърсили лекарска помощ. Веднага районът е отцепен, а в Гърмен са пристигнали полицаи не само от Гоце Делчев, но и от съседните районни полицейски управления. Целта е да не се позволи да нарасне напрежението.

 

Това е до момента!!!Споделяйте! Помогнете ни ! Това написа и публикува снимката във Фейсбук Елена Бусарова от с. Гърмен.

ZAPALIXA OGYNБългарите са заплашили, че ще отидат и ще изгорят къщите на ромите в квартал „Кремиковци“. Полицията ще остане през нощта, за да няма нова саморазправа.
Жители на Гърмен се страхуват да не се повторят събитията от Катуница.

Общо 10 души – българи и роми, са постъпили след мелето в Гърмен в приемния кабинет на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Благоевград, каза директорът на болницата д-р Мария Радойкова. Всички са получили медицинска помощ, раните са им обработени. За щастие те нямат счупвания и други тежки травми. Повечето са били шити, тъй като имали порезни рани. Всички са освободени за домашно лечение, нито един не е оставен в здравното заведение, за да е под лекарско наблюдение, уточни д-р Радойкова.

 

By hronika

One thought on “Сбиване между роми и българи в квартал Заграде на с. Гърмен”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *