Отрязана свинска глава бе поставена на входа на джамията в Гоце Делчев вчера. По този повод от общинския и областния съвет на ДПС излязоха с гневна декларация. Провокацията е в началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, като в декларацията, се казва, че се прави пореден опит за нарушаване на етническия мир, като се припомнят и надписите върху сградата на мюфтийството.

Вижте текста:DZAMIATA SVINSKA GLAVA NA DZAMIATA Svinskata glava

 

На вниманието на Министър-председателя на Р България
На вниманието на Министъра на вътрешните работи на Р България
На вниманието на Главния прокурор на Р България
На вниманието на ДАНС
ДЕКЛАРАЦИЯ
От Областният съвет на ДПС, обл. Благоевград
От Общинския съвет на ДПС, общ. Гоце Делчев
За пореден път безнаказано в община Гоце Делчев по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се прави опит за нарушаване на етническия мир в Република България.
На първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан – 18.06.2015 г. на джамията „Караджа паша” в Гоце Делчев, бе закачена отрязана свинска глава.
Неотдавна на входа на мюфтийството в общината бяха надраскани надписи „Турците вън”, „Мразим ви”.
На предишния месец Рамазан беше сложен кръст на минарето на „Караджа паша”.
По-рано пък мюфтийството осъмна със закачена свинска глава на входната врата, нацистките надписи по клуба на Областния съвет на ДПС в Гоце Делчев и ред други целенасочени и трайни действия, които ритат грубо и безотговорно етническия мир в Република България.
Уважаеми ръководители на гореописаните институции, дори обикновеният човек вижда, че трайно и тенденциозно се извършват организирани и подривни дейности срещу държавата, срещу мира в страната ни. А вие!?
Явно в община Гърмен сценаристите не постигнаха желания резултат и сега се опитват да го постигнат в община Гоце Делчев.
Ние от Общинския съвет на ДПС общ. Гоце Делчев ясно и категорично се противопоставяме и остро осъждаме тези действия, целящи дестабилизация на България и нарушаване на етническия мир.
В същото време питаме органите, отговарящи за опазване на реда и сигурността в България – кое престъпление открихте, кои са виновниците, ще разкриете ли поредния опит за дестабилизиране на етническия мир в държавата? Или рутинно ще отговорите, че това са дребни хулигански прояви и ще допуснете дестабилизация на България и нарушаване на мира!? Учудващо и меко казано безотговорно е бездействието ви в тази посока.
Затова се обръщаме към вас и ви призоваваме да разкриете физическите извършители и техните подбудители и ги накажете с цялата строгост на закона!
Областен съвет на ДПС Благоевград
Общински съвет на ДПС, Гоце Делчев

By hronika

3 thoughts on “Свинска глава на минарето на старата джамия в Гоце Делчев в началото на месеца Рамазан”
  1. ние сме си в нашия християнски град няма място за джамии, никой не може да ти казва какво да правиш в дома си , да си ходят по селата тези мюсюлманите ,що майка си терат тука , не ви мразим но за фанатиците мястото им е по селата ,, и моля провокации в дома ни няма провокации ще има ако дойда в рибново и сложа свинска глава на джамията , тука сме християни и точка а и тази джамия е доказано е строена върху църква

  2. тва което говорите е глупаво и непрактично , гледайте си всичи живота без омраза , беднотията разпалва и завист и злоба и непоносимост , всеки да гледа да си оправи семейството и работата вместо да му се въртят в главата джамии, не се потдаваите на тези фанатици емисари които идват от саудитска арабия и ви учат да се делите , господ наказва тези които не уважават всичките му творения , не ви ли прави впечатление че успешните хора които господ ги закриля не мразят цигани,турци помаци , ние сме българи ние не мразим религията а опита да ни се наложи тази верска непоносимост и делба наши и ваши, вие се делите и ние ви мразим за това делене, докато вие ни мразите защото сме християни, затова аллах ще накаже тези от вас които не уважават творенията му без значение християни мюсулмани всеки ще си плати заради надменността ,защото разплатата на господ е най лоша , знам че има и умни мюсюлмани но те са малко а тези които са прости са лесно предвидими и манипулируеми особено в селата, може и освен през рамазана да постите и цяла година но за господ не е важно че няма да се натъпчиш за 1 месец нямаш ли сърце и всеки ден да ходиш на джамия все тая

  3. При строежа на Караджа паша джамия са използвани елементи от разрушения от турците християнски комплекс около ранно християнската базилика „Св. Никола“, открита от археолозите в основите на джамията. През османското робство базиликата е разрушена, а върху нея е изградена джамията на Мехмед бей. Редно е да се разруши джамията, за да се възстанови християнската църква. Също, джамията е строена на българска земя, с български материали от църквата и със сигурност от български „гяури – роби“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *