Първият кръг от състезанието Български детски серии по даунхил се проведе в Петрич. Това състезание е за възрастови групи момчета 10-12, 12-14 години и юноши 15-16 г. Седмокласникът Димитър Гърков от Трето ОУ Братя Миладинови спечели ІІ място с постигнатото от него второ време в група момчета 12 – 14 години и е единственият награден от гр. Гоце Делчев. За Димитър това бе първото състезание по даунхил, в което участва. Той тренира в клуб МТВ Freeride – Гоце Делчев.

Тази награда дойде точно за патронния празник на училището. По повод празника учителският колектив посети крепостта „Хисарлъка“ и художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в гр. Кюстендил.

 

Децата от клуб „Пирински стражи“ при същото училище изминаха пешеходния туристически маршрут Гоце Делчев – Попови ливади – поляните „Св. Костадин“ – Сирнишка скала – Делчево – Гоце Делчев. В се похода се включиха и родители – членове на клуба, които заедно с младите туристи се насладиха на прекрасно време и красиви пролетни гледки.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *