За поредна година седмокласниците от ПМГ „Яне Сандански“ показаха висок успех на външното оценяване. Над 2/3 от учениците в това училище  имат над 60 тoчки, което означава оценки над много добър. Друг повод за гордост за учениците и техните учители е, че сред тях няма нито една двойка, макар че почти във всяко училище в Пиринско има слаби оценки.

Сред 15 –те пълни отличници в областта е ученикът от ПМГ „Яне Сандански“ Иван Попов, който е и един от най-добре представилите се на изпита по български език и литература, където резултатът му също е отличен. Сред най-добре представилите се на тестове по БЕЛ и по математика е и Елена Бозукова, а така също на племенницата на шефа на Граничния полицейски участък в Неврокопско – Велина Сораджиева, дъщерята на бизнес семейството Янка и Атанас Телкиеви – Мария, дъщерята на един от членовете на УС на фирма „Меркез“ – Саид Капанък – Фатме. Много високи резултати са постигнали още  Александра Мутафчиева, Найле Гавазова, Асие Чаушева, Диана Иброшева, Благой Байраков, Екатерина Никлева и др. които поставят ПМГ „Яне Сандански“ в челните места не само в областта но и в страната.

By hronika

One thought on “Седмокласниците на ПМГ „Яне Сандански“ са сред най-добрите в областта и страната на външното оценяване”
  1. Не е изнесена никаква статистика за резултатите от НВО. Откъде г-жа Божикова знае, че има спад в резултатите спрямо миналата година. Може би съди от резултатите на гимназията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *