От днес в село Баня започва пOLYMPUS DIGITAL CAMERAодписка за отделяне на селото от община Разлог. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин Елена Наумова от сдружение „Баненска буна 2011”. По думите на й, след като през изминалата седмица в кметството на селото бяха депозирани документи изискващи определяне на места, където подписката да бъде провежда, от днес тя вече би трябвало да започне.

„Подписката, която ще започнем е официално обявена и няма да бъде анонимна. Целта е след като подписката приключи, община Разлог да насрочи референдум с който всеки един от жителите на селото да каже своето мнение „За” или „Против” отделянето на село Баня от община Разлог. Тази подписка, както и референдума са законно наше право.” , каза още Наумова.

Представителката на сдружение „Баненска буна 2011” допълни, че се предвижда подписката да продължи до началото на месец Май, след което се надяват да бъде насрочен и самият референдум. Наумова е категорична, че голяма част от хората ще гласуват „За” отделянето на село Баня от община Разлог и преминаването към община Банско.

Припомняме, че до предприемането на тези крайни действие се стигна след като многократно жителите на село Баня се обявяваха против изграждането на регионална депо за отпадъци, което се предвижда да бъде изградено на 1 километър от населеното място.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *