След двегодишно прекъсване в село Брезница се възобновява провеждането на МФФ „Фолклорни пътеки“- Брезница. На 27 и 28 август т.г. фестивала ще има своето четвърто издание. Започнал като част от Проект FOLKLOR между Македония и България, днес фестивалът се е превърнал в традиционен за Брезница. Това е най-големият фолклорен фестивал в района на Пирин и Западните Родопи.

За четвърта година самодейни и любителски групи, и изпълнители, които се занимават с народни танци и хорà, групи за фолклорно пеене, обреди, и обичаи, разказвачи на фолклор, народни оркестри от България, и чужбина, представящи традиционен или обработен фолклор, ще могат да представят своите изпълнения на сцената на фестивала.

Целта на фестивала е да утвърждава идеята за добросъседство, приятелство и толерантност, като събира на едно място представители на различните общности и държави, като им предоставя възможността да изразят себе си, чрез своите традиции, и фолклор. Организатор на фестивала е кметство Брезница, община Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *