Днес в зала „22 септември“ по инициатива на областния управител – г-н Валери Сарандев и директора на ОДМВР – старши комисар Георги Кандев се проведе среща между ръководствата на Областна администрация- Благоевград, ОДМВР- Благоевград и кметовете на общини от областта. Целта на съвместното мероприятие е подобряване на взаимодействието на местната и държавна власт и органите на полицията по места.
Дневният ред на срещата включваше взаимодействието на органите на ОДМВР и общините в Област Благоевград, въпроси, свързани с бежанците от Украйна и организационните въпроси, свързани със 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“.
Първата точка, която се обсъди бе взаимодействието на органите на ОДМВР и общините в Област Благоевград, като бяха поставени акценти на видеонаблюдението в градовете, безстопанствените животни, употреба и разпространение на наркотични вещества, паркирането, просията и състоянието на пътната мрежа. В тази връзка, директорът на ОДМВР – старши комисар Георги Кандев увери представителите на местната власт, че веднага ще бъде направен анализ и доклад до ръководството на МВР, след което ще бъдат предприети необходимите действия за разрешаване на проблемите.
По отношение на бежанската вълна в България, г-н Сарандев запозна присъстващите с най-актуалната информация за областта и поиска съдействие от всички общини за осигуряване на една добра организация и комуникация между Областна администрация и отделните общини, за да бъде създадена оперативна координационна група. Областният управител се ангажира, когато разполага с по-подробна информация относно изясняване на статута на бежанците, издаването на необходим документ и др. въпроси, да предостави необходимата информация на всички общини.
Във връзка с провеждането на 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“ тази година, по време на срещата успяха единодушно да се гласуват оперативното бюро, съставът на журито, както и патронът на 16-то издание на фолклорния събор.
Присъстващите изразиха благодарност към областния управител и директора на ОДМВР за организирането на срещата, каквато, по думите им, не се е провеждала от много години, и пожелаха това да е началото на една инициатива, която да се превърне в традиция.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *