Силва Зурлева е мъртва, като според информация на МВР тя се е подхлъзнала по стълбите на къщата си в село Ковачевица и падането е било фатално за нея. Инцидентът е станал в семейната къща на известната бизнес дама, където двамата със съпруга й Минко са посрещнали в приятелска компания новата 2020 година. Проверка на полицията установи, че става дума за нещастно стечение на обстоятелствата.
Според местните хора около къщата й в преди обед на 1 януари, имало прекалено много полиция и нищо от поведението на ченгетата не говорело за нещастен случай, както пише вестник „Зора“.
Имало криминалисти от София и прекалено много патрулки. Силва Зурлева знаеше прекалено много, но кое доведе до смъртта и, питат нейни приятели в социалната мрежа Фейсбук и обясняват, че не вярват това да е нещастен случай.
Зурлева не пиеше алкохол, беше прекалено премерена в думите и действията си, кое точно трябва да ни накара да повярваме, че тази жена, която не страдаше от никакви болести изведнъж се е подхлъзнала и това е било фатално за живота и.
Обществото се надява от МВР да разкрият истината какво точно се е случило в тази фатална нощ за живота на Силва Зурлева, която дълги години беше директор на Нова Телевизия.

Ето коя всъщност беше Силва Зурлева:
Силва Николова Зурлева е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“.
Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.
През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“.
От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия, а от 2009 година е главен консултант на телевизията и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.
През май месец Нова Броудкастинг Груп стана собственост на братята Домусчиеви и Силва Зурлева и бе принудена да напусне.
Професионалната биография на Зурлева е свързана предимно с Нова телевизия, на чието управление посвещава близо 20 години.

„Безспорен професионалист, талантлив, умен и почтен човек, Силва Зурлева отдаваше сили да се налагат принципите на журналистическата етика и морал в най-трудните години“. Така от Съюза на издателите в България се обърнаха към близките и приятелите на едно от най-популярните лица в медийния бранш у нас.

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България“, написа президентът Румен Радев в съболезнователното си писмо към семейството и близките на Силва Зурлева.

„Бог да прости Силва Зурлева! Съболезнования на семейството и на близките ѝ“, написа и премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Екипът на ХРОНИКА поднася своите съболезнования на семейството на Силва Зурлева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *