На редакционния имейл получиха писмо от наша читателка, подписала се като Гергана Сарапова. То е свързано с кандидатите за директор на училището в гр. Хаджидимово. До писмения изпит на 21 ноември са допуснати Марта Донкова, Заприна Глушкова и Вангелия Петрелийска. На жителите на Хаджидимово явно не им е все едно кой ще оглави училището след излизането в пенсия на досегашния директор Мариана Боянина. Имената в сигнала на нашата читателка ще запазим в анонимност и ще ги обявим след като РУО – Благоевград, към което са отправени въпросите, даде своя отговор.

Ето и текста, който получихме:

Отправям официално запитване до РУО Благоевград:

– има ли допълнителен, НЕОБЯВЕН, критерий, който включва подписване на подписка от некомпетентни лица в подкрепа на определени кандидати в конкурса, по който ще бъде избран директора на това училище?

– моля за обяснение защо аз, Гергана Сарапова, обикновен гражданин на гр. Хаджидимово също бях помолена от настоящото ръководство на СУ Н. Вапцаров гр. Хаджидимово да се подпиша в подписка, с която декларирам несъгласието си друг кандидат в конкурса – да бъде избрана за директор, при положение, че нямам необходимата компетентност да изкажа такова становище?

Предвид обществения интерес към темата от страна на нас родителите, чиито деца учат в СУ „Н. Вапцаров“, моля за строг контрол на прозрачността на конкурса. Смущаващо е както за нас, така и за цялото общество колко прозрачно ще се проведе този конкурс. Още повече, че са замесени лица, към чийто имидж родителите имаме резерви, предвид скорошния скандал с алкохолно запиване в рамките на училищните двери.

Моля и за бърз отговор относно мерките, които ще бъдат предприети за настоящия сигнал.

Изпращам копие до всички местни медии, за да се гарантира направата на проверка по законосъобразен ред.

By hronika

8 thoughts on “Скандална подписка върви из Хаджидимово – кой ще е новия директор на местното училище”
 1. Подписката е факт. Инициатор е галя петрелийска, а текстът на подписката изразява неоодбрение (меко казано) срещу други кандидати за поста, за който петрелийска точи лиги. Още по-интересното е, че не всички подписали се са наясно с текста в подписката. На лице е дръзко и наказауемо нарушение в Закона за защита на лични данни.

 2. Всички подписани в подписката са запознати с текста. Няма нарушение в Закона за защита на лични данни, защото няма нито ЕГН, нито номер на лична карта.
  Инициатори на подписката сме всични НИЕ!

 3. Инициатори сме всички НИЕ, които сме се подписали. Наясно сме с текста, под който сме се подписали. Не е нужно, да се обвиняват други хора.

 4. Хахааха факт е ама друг път…

  Рано или късно истината ще излезе наяве! И всички които участвата в тази помия ще си сърбате попарата. Не може да обвинявате някой си просто ей така, защото на вас ви е кеф!!

 5. Мислите ли, че хората в Хаджидимово незнаят кой организира всичко това срещу Петрелииска?.
  Рано или късно истината ще излезе на яве и тогава организаторката на тези глупости ще си сърба попарата, защото кой каквото си надроби това ще сърба!

 6. Не се занимавай те със глупости ще ви заболят главичките в нашата страна няма корупция всичко ще е по правилата

 7. Гале, ко прайш , бе мойто момиче? Взе се много на серьозно. Само на Вие си говориш. НИЕ, НИЕ та НИЕ.Кои сте вие, бе Гале. Това че кмета ти е отзад не значи, че вече си директор.Успокой се малко не барай така нервно моля ти се.

 8. До кога в България ще се плюят учители с главни букви за сметка на тлъстия кокал? Глушкова им показа как се работи, измъкна децата ни в чужбина и в конкурси където хаджидимовско дете не беше стъпвало. Щастлива съм че е учител на моето дете, защото с нея то успя с множество награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *