Служителят в ловното стопанство „Дикчан“ Цветан Марински , който бе уволнен в понеделник твърди,че е невинен и срещу него е извършен наказателен акт, защото съдействал на БТВ да направи разследване  за  незаконния дърводобив и фирмите на лица, свързани с директора на горското стопанство Пламен Поюков. По думите на директора  Поюков това не е вярно, Марински бил освободен  заради друго – транспортирал незаконно дърва, определени за местно ползване. Марински на свой ред отрича. „20 години давам сигнали за незаконен дърводобив и вечно главата ми е счупена. Хора на Поюков ме биха”, категоричен е горският, показвайки своя снимка със следи от насилие. Той на свой ред посочи, че Поюков покровителства зареждането на колата на съпругата си със служебно гориво. Директорът е вече глобяван с една заплата за това, че двама души са източвали служебен бензин. Това обаче е отделен случай.

Поюков отхвърли обвиненията  и обясни, че Марински е четвъртият служител на ловното стопанство, освободен заради превозване на дърва без нужните документи – пластини и билет от Изпълнителната агенция по горите. Други служители обаче също са били уличени в подобна липса на нужните разрешително, но са се разминали със забележка. Оправданието им е, че са нямали достъп до интернет. Скандалът се развихри в предаването Тази сутрин на БТВ.

И за друго разследване на Мария Цънцарова в района на Сатовча, свързан с добива на тикли, припомниха от телевизията. Според Мария Цънцарова незаконната дейност под друга форма продължава.

снимка: Ладислав Цветков2111138147

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/uvolnenija-sled-razsledvane-na-btv-za-nezakonni-karieri-v-satovcha.html

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *