Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов участва в работна среща на Националното сдружение на общините в Република България с председателя на Комитета на регионите в Европа Марку Маркуля.
На срещата, проведена в Столична община, присъстваха кметове на градовете София, Габрово, Самоков, Враца, Монтана, Троян и Карлово, както и изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова. По време на срещата, кметовете от сдружението призоваха Комитета на регионите да помогне за преодоляване на съществуващият в момента дисбаланс между правните и финансови отговорности на общините. От сдружението обясниха, че макар местните и регионалните власти в България да са отговорни за 70% от публичните услуги, те разполагат само с 25% от местните бюджети. Ето защо, най-ефективният начин за подкрепа на общините в България е чрез засилване на фискалната децентрализация.
26454598881_8bdbb121ac_o
Кметът на Гоце Делчев – Владимир Москов е член на българската делегация в Комитета на регионите на Европейския съюз и е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *