Спокоен – дори скучен е изборния следобед в Гоце Делчев. Традиционно по-възрастните вече са гласували, тези от младите които са решили да дадат своя глас, отиват до урните след 16 часа. Оживено е из кафенетата на града, хората се радват на пролетната неделя и оживено коментират в кое село по колко пари се давало за глас и спореха дали Гоце Делчев ще излъчи свой депутат от над 10-те съграждани кандидати за депутати от различните партии чрез преференции.

Дали в края на избирателния ден ще се активират т. нар. брокери на гласове, при засилените мерки срещу търговията на гласове, все още не мога да твърдя. Такава е била поне до тези избори практиката, но продаването и купуването на гласове си остава трудно доказуемо престъпление.

По-нервни са този път изборите в мюсюлманските села на региона, където се конкурират основно две политически сили и дали ще бъде реализиран пробив ще стане ясно късно тази вечер, след като бъдат обявени резултатите.

366 души са ангажирани в избирателните секции на Гоце Делчев и общината, работата им ще е по-напрегната след затварянето на избирателните секции, когато трябва да преброят бюлетините и да попълнят протоколите и да предадат изборните книжа и чувалите в РИК – Благоевград.

Още преди обед кандидатът за народен представител Богдан Боцев и съпругата му Таня гласува в избирателната секция в ПМГ „Яне Сандански“. 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *